Kesäretki Arboretum Mustilaan 11.6.2024

9.5.2024

Kymenlaakson Ekonomit järjestää vierailun kauniiseen Mustila Arboretum -puutarhaan 11.6.2024 klo 17-19.30.

Ilanvietto alkaa Mustilan viinitilan viinien maistelulla iltapalatarjoilun kera, jonka jälkeen siirrymme opastetulle kierrokselle puutarhaan. Puutarhakierroksen jälkeen on mahdollista vielä ostaa herkullisia viinitilan tuotteita kotiin viemisiksi.

Osallistumisen hinta Kymenlaakson Ekonomien jäsenille on 25 euroa ja Aveceilta 40 euroa.


Ilmoittaudu tapahtumaan tapahtumakalenterin kautta!


Arboretum Mustilan perusti todellinen valtioneuvos A. F. Tigerstedt Mustilan kartanon länsipuolella sijaitsevalle Kotikunnaan mäelle. Ensimmäiset istutukset tehtiin 1902. Tarkoituksena oli tutkia ulkomaisten havupuiden viihtymistä metsäpuuna verrattuna kotimaisiin puulajeihin.  Arboretumin historian alusta asti Tigerstedt oli kuitenkin kiinnostunut puista myös esteettisesti ja koetoiminta laajeni nopeasti myös lehtipuihin ja koristepensaisiin. Valtioneuvoksen apuna oli hänen poikansa C. G. Tigerstedt, joka jatkoi isänsä työtä ja perusti Arboretumiin uusia alueita, mm. kuuluisan Alppiruusulaakson, "puutarhataiteen kokeilualueen".

Vuodesta 1984 lähtien Arboretum Mustilaa on hoitanut ja ylläpitänyt Mustilan kotikunnassäätiö. Säätiön aikana koetoiminta on puhjennut uuteen kukoistukseen ja Arboretum on avattu yleisölle julkiseksi retkikohteeksi. Säätiön hallituksen puheenjohtajana toimii emeritusprofessori Peter MA Tigerstedt.

Kasvupaikkana Arboretum Mustila on monipuolinen, ja 120 hehtaarin alueelta löytyy runsaasti erilaisia kasvupaikkoja kunkin kasvin erityisvaatimuksia varten. Elimäki kuuluu menestymisvyöhykkeeseen III, mutta pienilmastoltaan edullinen Arboretum on suurelta osin laskettavissa pikemminkin II-vyöhykkeeseen.

Lisätietoa Arboretum Mustilan nettisivuilta.