Tulevia tapahtumia

Katso ilmoittautumisohjeet.

 

Tapahtumat 2019

 

Ti 29.1.2019 Finlandia 2018 -voittaja Seppo Aallon luento

Kymenlaakson Ekonomeilla on ilo ja kunnia saada vieraakseen tietokirjallisuuden Finlandia 2018 -palkinnon kirjallaan Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918 voittanut filosofian tohtori Seppo Aalto Helsingistä.

Luvassa on mielenkiintoinen ja Suomen historian synkkiä aikoja valottava ilta. Seppo Aalto signeeraa tilauksessa voittoisan kirjansa kaikille sen mukaansa ottaneille, joten kipin kapin kirjakaupoille!

Aika:     tiistai 29.1.2019 klo 1719
Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Marjoniemi, Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola

Tilaisuus on suunnattu ekonomiyhdistysten jäsenille ja heidän aveceillleen. Kymenlaakson Ekonomit ry:n jäsenille tilaisuus on maksuton, hinta aveceille ja muiden ekonomiyhdistysten jäsenille on 15 euroa.

Ilmoittautumiset viimeistään 22.1.2019 klo 9 Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta: https://tapahtumat.ekonomit.fi/event/x5Ga6

Ohjelma

17.00 Salaattibuffet
17.30 Punainen ja valkoinen terrori Kymenlaaksossa, kirjailija Seppo Aalto
18.30 Yleisön kysymykset ja kommentit
19.00 Tilaisuus päättyy

Aallon esityksen aihe on Punainen ja valkoinen terrori Kymenlaaksossa. Aalto kertoo siitä, miten muuttuva maailmantilanne ja sisällissota johtivat Kuusankosken ja Pohjois-Kymenlaakson tehtaiden työläiset ja johtajat vastakkain ja miten väkivalta riistäytyi käsistä puolin ja toisin. Hän kertoo, mitä tapahtui Kuusankoskella, Kouvolassa ja entisen Kymin, nykyisen Karhulan alueella. Aalto tuo tapahtuneen esiin rehellisesti, mutta tuomitsematta, ja liittää sen nykyajan uhkakuviin.

Taustatietoa Seppo Aallosta ja hänen uusimmasta kirjastaan

Seppo Aalto on syntyisin Kuusankoskelta ja hänen isänsä työskenteli Kymintehtailla kirvesmiehenä. Aalto on hoitanut Suomen historian professuuria Helsingin yliopistolla ja toiminut mm. Suomen Akatemian tutkijana ennen eläkkeelle jäämistään. Hän on erikoistunut 1500–1600-luvun Suomen historiaan ja kirjoittanut useita historiateoksia.

Lisätietoja kirjailija Seppo Aallosta ja hänen kirjastaan: