Menneet tapahtumat

Keskiviikko 17.10. yritysvierailu ja tehdaskierros Kotkamills Oy:ssä


Kymenaakson Ekonomit pääsivät tutustumaan KotkaMillsin toimintaan ja tehdaskierrokselle. Kotkamills on suomalainen metsäteollisuusyritys, joka on erikoistunut kuluttajapakkauskartonkien, laminaattipapereiden ja sahatavaran tuotantoon.

Tapahtuman ajankohta oli keskiviikko 17.10.2018 klo 17–19. Kotkamills Oy tarjosi kahvit ja pientä suolaista purtavaa.

Tilaisuus oli maksuton ja avoin Kymenlaakson, Lahden seudun ja Etelä-Karjalan ekonomiyhdistysten jäsenille.

Lue lisää Kotkamillsistä: http://www.kotkamills.com/ 

Tiistai 25.9.2018 Tehokkaat ja tuloksekkaat kokoukset -koulutus Kouvolassa

Tehokkaat kokoukset vievät organisaatiotasi eteenpäin, tehottomat kokoukset syövät tarpeettomasti arvokasta aikaasi, energiaasi, ja ennen kaikkea rahojasi. Haaste tulee siitä, että kokoukset ovat tämän päivän työnteon avaintekijöitä.

Edistääksesi organisaatiosi toimintaa kokousten tulee olla hyvin valmisteltuja, niiden tulee edetä tuloksekkaasti, ja päätyä selkeisiin lopputuloksiin. Tässä valmennuksessa opit suunnittelemaan kokoukset tehokkaasti etukäteen, kohdistamaan kokouksissa huomion oikeisiin asioihin ja pitämään huolen päätettyjen asioiden jälkiseurannasta.

Tässä Suomen Ekonomien kouluksessa valmentajana oli Arto Sahla, toimitusjohtaja, Managing Partner, FranklinCovey.

Original Sokos Hotel Vaakunassa järjestetty maksuton koulutus oli suunnattu ekonomiyhdistysten jäsenille. 

Ohjelma

16.30 Ilmoittautuminen ja salaattibuffet
17.00 Valmennus alkaa
18.30 Tauko
18.45 Valmennus jatkuu
20.00 Valmennus päättyy

Tiistai 4.9.2018 Kiinan kasvava vaikutusvalta 

Kouvolassa on tarjolla syyskuussa mielenkiintoinen ja ajankohtainan asiantuntijaluento Kiinasta. Illan esiintyjä Kiina-asiantuntija Jiri Jyrkiäinen (KTM) asui, opiskeli ja työskenteli Kiinassa 15 vuoden ajan ja seuraa Kiinan tilannetta tiiviisti.

Tilaisuus on Kymenlaakson Ekonomien jäsenille maksuton ja muiden ekonomiyhdistysten jäsenille hinta on 10 €.

Aika:     tiistai 4.9.2018 klo 17.30–19

Paikka: Original Sokos Hotel Vaakuna, Mielakka-tila, Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola

17.00 Salaattibuffet, talon leipää, voita ja  tapenadea
17.30 Avaussanat Marjo Heiskanen, Kymenlaakson Ekonomit ry:n puheenjohtaja
17.40 Esitelmä: Kiinan kasvava vaikutusvalta, Kiina-asiantuntija Jiri Jyrkiäinen (KTM)
18.40 Yleisön kysymykset
19.00 Tilaisuus päättyy

Kiina, tuo unestaan herännyt lohikäärme, on ottamassa paikkansa maailman huipulla. Se on rakentanut taloudellista vaikutusvaltaansa jo kolme vuosikymmentä, mutta haluaa nyt lisää valtaa maailmanpolitiikassa. Presidentti Xi Jinping on julistautunut maan johtajaksi ilman määräaikoja tai rajoituksia. Nk. Social Credit -järjestelmä laajenee ja koskettaa pian jokaista kiinalaista. Tiukentuva sensuuri ja valvonta estävät eriävät ajatukset. Konfutse-instituutit ympäri maailman jakavat Kiinan virallista näkemystä. Suuret rakennusprojektit Afrikassa ja Etelä-Amerikassa sitovat maita Kiinan vaikutusvallan alle. Samalla Kiinan kansantalous on velkaantunut ja jatkuvan talouskasvun edellytykset ovat heikenneet, kun Aasian muut kehittyvät maat vievät markkinoita Kiinalta. Saastuminen aiheuttaa yhä suurempia ongelmia ihmisille ja kuilu rikkaiden ja kansan välillä on kasvanut.

 

Torstai 19.7.2018  EkonomiOoppera Savonlinnassa

Kymenlaakson Ekonomien jäsenillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Suur-Savon Ekonomien järjestämään tapahtumaan ja tutustua Olavinlinnan näyttämöllä oopperaan Patarouva. Kesän uutuus on visuaalisesti häikäisevä, tiivistunnelmainen ooppera, joka herättää eloon romantiikan ajan pietarilaiset seurapiirit.

Lippuja on varattu 19.7.2018 klo 19 alkavaan näytökseen.

Ohjelma

15:15 - 15:30 Astu m/s Elviiraan, Satamapuistonkatu, 57130 Savonlinna (Savonlinnan matkustajasatama, torikahviloiden vieressä)
15:30 - 16:00 Teosesittely Patarouva
16:00 - 18:30 Risteily lähivesillä, ruokailu ja saapuminen Olavinlinnaan
19:00 - Ooppera Patarouva (Pjotr Tšaikovski), kesto noin 3 tuntia (yksi väliaika)

Esityskieli venäjä, tekstitys suomeksi ja englanniksi.

Hinta 154,50 euroa/lippu (hinta sisältää oopperalipun, risteilyn sekä ruokailun laivalla).

Kymenlaakson Ekonomit tukee jäsentensä kesäistä oopperaelämystä. Liput jäsenille 104,50 euroa (yhdistys maksaa 50 euroa), mahdolliselle avecille normaalihinta 154,50 euroa. Ilmoittaudu 28.2. mennessä Päivi Ruuskaselle: sales @ savonlinnatours.fi tai p. 050 548 4004.

Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, että olet Kymenlaakson Ekonomien jäsen. Päivi laskuttaa varatut liput alennushinnalla ja toimittaa maksetut liput postitse. Jäsenistölle on kiintiöity 20 alennettua lippua.

 

Maanantai 18.6.2018 Kymenlaakson Ekonomit ry:n ylimääräinen vuosikokous

 

Aika:     maanantai 18.6.2018 klo 17–17.30

Paikka: Café Moliendo, Keskuskatu 17, 48100 Kotka

Kymenlaakson Ekonomit ry:n hallitus kutsui koolle ylimääräisen vuosikokouksen. Ylimääräisen vuosikokouksen asialistalla oli tilintarkastajan valinta tehtävästä pois jääneen tilintarkastajan tilalle.

 

12.4.2018 Hyvinvointia joogastudio Yogelinasta

Rentoutumista kevään kiireiden keskelle! Kokeilimme joogaa

  • torstaina 12.4.2018 klo 17–19
  • Joogastudio Yogelina, Mussalontie 428, Kotka. 

Ilmoittautumiset viimeistään 10.4. klo 16 Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta: http://tapahtumat.ekonomit.fi/event/mWy8O

Ohjelma soveltui kaikille ja sisälsi lyhyen luento-osuuden, kevyen iltapalan sekä 90 minuutin yin-joogaharjoituksen, joka päättyi ohjattuun syvärentoutukseen.  Luento käsitteli yin-joogan, hengityksen ja syvärentoutuksen hyötyjä ja merkitystä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja stressin hallinnalle.

Tilaisuus oli enintään 15 henkilölle. Tilaisuus oli maksuton ja suunnattu Kymenlaakson Ekonomit ry:n jäsenille.

Mukava ja joustava asu, pitkät hihat ja villasukat sekä juomapullo!

Lisätieto Yogelinasta: www.yogelina.fi

 

6.2.2018  Liikunnallinen ilta Aktiivissa

Vuosi aloitettiin aktiivisesti yhdessä tutustumalla kouvolalaiseen kuntokeskukseen Aktiiviin tiistaina 6.2. klo 16.30 alkaen.

Liikunnallinen ilta käynnistyi ohjatulla, toiminnallisella lihaskuntotreenillä, jonka pituus oli noin 45 min. Iltaan kuului tunnin mittainen ravintoluento ja ruokailu.

Ilmoittautumiset maksuttomaan tapahtumaan viimeistään 4.2. : https://tapahtumat.ekonomit.fi/tapahtuma/-/event-viewer/viewEvent/11450

Aktiiviin nettisivut: http://www.aktiivi.fi/.

To 30.11.2017 Luottamuksen merkitys työssä ja elämässä

Iltakoulutus Kotkassa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 27.11. mennessä Suomen Ekonomien sivuilta.

Valmentaja: Arto Sahla, toimitusjohtaja, Managing Partner, FranklinCovey
Paikka:       Original Sokos Hotel Seurahuone, Keskuskatu 21
Hinta:         Maksuton, vain Suomen Ekonomien jäsenille

Luottamus on aihe, josta puhutaan paljon, vaikka tärkeintä on pystyä sitä osoittamaan ja ansaitsemaan. Miten puheet viedään käytäntöön ja luottamusta edistetään niin henkilökohtaisella tasolla, ihmissuhteissa kuin organisaatiossakin?

Taito ja kyky luoda, laajentaa, kasvattaa ja paikata luottamusta on kriittinen johtamisen osaaminen nykyaikana. Korkea luottamuksen taso on organisaation vipuvoima, joka vaikuttaa positiivisesti tavoitteiden saavuttamiseen, tiimin tulokselliseen toimintaan ja organisaation tulokseen.

Tämän valmennuksen käytyäsi osaat mm. saavuttaa tuloksia yhdessä muiden kanssa, vaikuttaa tuloksiin positiivisesti, ratkaista ongelmia luovasti, kehittää tiimin kyvykkyyttä sekä luoda ja kommunikoida yhteisen vision.

Ohjelma:

16.30 Ilmoittautuminen ja salaattibuffet (tai vastaava)
17.00 Valmennus alkaa
18.30 Tauko
18.45 Valmennus jatkuu
20.00 Valmennus päättyy

 

Ke 22.11.2017 PERUTTU: Ekonomit After Work Kouvola

Tämä tilaisuus on jouduttu peruuttamaan! Vastaava tilaisuus suunnitellaan kevätkaudelle 2018.

Ti 21.11.2017 Ekonomit After Work Kotka

Vietetään rentoa iltaa ja tavataan epävirallisissa merkeissä Marina Cafe Laiturissa Kotkassa (Meriniementie 1). Tavataan klo 16.30, jutustellaan ja vietetään aikaa yhdessä – osallistujilla on mahdollisuus myös avantouintiin.

Ei ilmoittautumisia, tervetuloa mukaan!

Pe 27.10. vuosikokous ja kulttuuritapahtuma Kotkassa

Perjantaina 27.10.2017  järjestettiin Kymenlaakson Ekonomien vuosikokous ja kulttuuritapahtuma. Osanottomaksuna oli jäsenille 10 € ja seuralaisille 20 €.

Vuosikokous pidettiin Vaustissa. Kokouksen lisäksi ohjelmassa oli buffet-ruokailu ja Suomen juhlavuoden kunniaksi Tuntematon sotilas -ensi-ilta Kotkan Kinopalatsissa (Keskuskatu 23, Kotka) klo 17.30 alkaen. 

Tilaisuuteen järjestettiin bussikuljetus Kouvolasta. Kyyti lähti Kouvolan Matkakeskuksesta ja pysähdyttiin matkan varrella ABC Keltakankaalla. 

 

To 21.9.2017 Autopilotilta oman ajattelun johtamiseen

Koko päivän teemakoulutus Kouvolassa. 

Suomen Ekonomit järjesti jäsenilleen Kouvolassa maksuttoman, koko päivän koulutuksen oman ajattelun johtamisesta. 

Liikkumista ja fyysisestä kunnosta huolehtimista pidetään itsestään selvänä. Myös omaa mieltään, ajatteluaan ja reagointitapojaan voi ja kannattaa treenata, jotta ei ole selkäytimensä vietävissä. Oman ajattelunsa ohjaaminen on itsensä johtamista. Strateginen taito, jota me kaikki tarvitsemme. Sitä enemmän, mitä epävarmemmaksi, muuttuvammaksi ja kuormittavammaksi elämämme muuttuu.

Koulutus antoi välineitä siihen, mistä ja miten oman ajattelunsa treenaamisessa voi lähteä liikkeelle. Osallistujat saivat käytännön vinkkejä ja toimintamalleja hyödynnettäväksi arkeen.

To 31.8.2017 yritysvierailu Kaslink Foods Oy:ssä
 

Ohjelmassa oli yritysesittely, virtuaalikierros ja kahvitarjoillu. Isäntänä toimi avainasiakaspäällikkö Janne Hirvonen.

Aika: torstai 31.8.2017 klo 16.30 - 18
Paikka: Kaslink Foods Oy, Tanssilavantie 10, Koria, 45610 Kouvola

Kaslink Foods Oy on suomalainen elintarvikealalla toimiva perheyritys. Vuonna 2001 perustettu yhtiö on suomen suurin yksityinen meijeri. Yhtiö on erikoistunut maito- ja kermapohjaisten tuotteiden sekä erilaisten kastikkeiden ja kastikepohjien sopimusvalmistukseen. Kaslink on keväällä 2017 laajentanut toimintaansa kasvispohjaisten tuotteiden valmistukseen.

Lisätietoa: www.kaslink.fi


10.5.2017 Oman osaamisen tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen
 

Suomen Ekonomien koulutus Oman osaamisen tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen järjestettiin keskiviikkona 10.5.2017 Original Sokos Hotel Vaakunassa Kouvolassa.

Koulutuksessa perehdyttiin teemaan "Mitä osaaminen on?" Jokainen aloitti oman osaamiskartan laatimisen. 
 

Kotkan Energian Hyötyvoimalaitoksen voimalarakennus
Polttouunin pohjalta löytynyttä, takana vasemmalla näkyy jätteen seassa ollut kaasupullo.
Tartuntakauha työssään; heijastumat johtuvat valvomon ikkunasta.
Laitoksen tuottaman energian vastaavuudet ja muita lukuja.


8.3.2017 Kotkan Energian Hyötyvoimalaitoksella

Teksti ja kuvat: Jiri Jyrkiäinen

Kymenlaakson Ekonomit vieraili Kotkan Energian Hyötyvoimalaitoksella Naisten päivänä 8.3.2017. Vierailuisäntänä toimi käyttöpäällikkö Antti Lanki.

Aloitimme vierailun siirtymällä hyisen tuuliselta pihalta voimalarakennuksen neljänteen kerrokseen, jossa saimme sitruunamarenkipiiraan ja kahvin ohella nauttia värikkäästä esityksestä, jossa Antti Lanki kertoi virallisten lukujen ja faktojen ohella​ sattumuksista, joita voimalassa on käynyt. Kuulimme mm. pihistä eläkeläismiehestä, joka oli tuonut kuolleen koiransa voimalan portille ja pyytänyt, että rakas lemmikki päästetään viimeiselle matkalleen polttokattilan kautta. Käyttöpäällikkö oli tähän harkinnan jälkeen suostunut, koska pelkäsi kuumana kesäpäivänä koiran raadon päätyvän johonkin muuhun sille väärään paikkaan. Kuulimme myös, että ongelmia oli aiheuttanut jonkun "roskantuottajan" roskien mukaan laittama nestekaasupullo, joka uunissa räjähdettyään aiheutti hengenvaarallisen paineaallon sekä noin 300.000 euron vahingot. Henkilövahinkoja ei onneksi tullut.

Suurin polttouunista löytynyt väärä tuote on ollut päältä ajettava ruohonleikkuri. Vuodenaikojen vaihtelu näkyy siinä, että joulun jälkeen roskaa tulee moninkertaisesti. Keväällä taas näkyy siivouskauden alkaminen siinä, että uunista löytyy metallisten puutarhakalusteiden runkoja. Uuni polttaa tavaraa tehokkaasti ja esim. ihmisestä jäisi tuhkan sekaan jäljelle lonkkaluu, jos sitäkään. Muovin lisääntynyt lajittelu ja erilliskeräys on heikentänyt laitokselle saapuvan jätteen poltettavuutta.

Kun kymenlaaksolainen laittaa roskapussinsa jäteastiaan, päätyy jäte suoraan polttouuniin ilman lajittelua. Jätekuorman tultua tyhjennetyksi jäteauton kyydistä laitoksella, suuri tartuntakauha nostaa jäteläjät isoon astiaan, jossa kauha tarpeen mukaan pöyhii ja siirtää kasoja, kunnes niiden on aika päätyä punnituksen kautta polttokattilaan. Tartuntakauha on ohjelmoitu toimimaan täysin itsenäisesti. Roskia saapuu voimalaan arkisin klo 7–21 noin 35 jäteauton päivävauhdilla, mutta laitos toimii 100 %:n teholla vuorokauden ympäri.

Vuonna 2009 käyttöön otettu hyötyvoimala tuottaa noin 260 gigawattituntia energiaa, josta sähköä 20 %, kaukolämpöä 30 % ja prosessihöyryä läheisille tehtaille 50 %. Poltetusta jätteestä jää noin 18% lopputuotteeksi, joka sijoitetaan tuhkana täytteeksi esim. maanteiden melunsuojavalleihin. Puhdistuslaitoksen keräämä ongelmajäte (raskasmetallit jne.) viedään jatkokäsittelyyn.

Hyötyvoimalan ansiosta Kotkan kaupungin energiaraaka-aineissa maakaasun ja erityisesti kivihiilen osuudet ovat pudonneet olemattomiin. 

Kiitämme lämpimästi Kymen Energian Hyötyvoimalan henkilökuntaa ja erityisesti Antti Lankia mieleenpainuvasta vierailusta! Kiitos myös kaikille mukana olleille jäsenille!

14.12.2016 Ekonomit After Work - tapaamiset Kouvolassa ja Kotkassa

Ihan rennosti otetaan ja tavataan epävirallisissa merkeissä, epävirallisesti jutustellen ja aikaa viettäen. Alkaen klo 16.30 - jatketaan niin pitkään kuin jaksetaan. Kouvolassa Gastropub Betonyssa ja Kotkassa Kahvila-ravintola Tulikukossa. Tervetuloa mukaan, ei ennakkoilmoittautumisia!

 

6.10.2016 klo 17-19 Yritysvierailu Lumonilla

Pääsimme tutustumaan kouvolalaiseen menestystarinaan sekä samalla verkostoiduimme ekonomikollegoiden kanssa. Lumon on kouvolalaislähtöinen parvekejulkisivu- ja terassituotteiden myyntiin, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt kansainvälinen konserni. Perheyritys Lumon on pystynyt vuodesta 1978 lähtien edelläkävijänä vastaamaan moniin haasteisiin ja kehittänyt haluttuja, tyylikkäitä, helppokäyttöisiä ja pitkäikäisiä tuotteita yhä laajeneville markkina-alueille. Lasi- ja alumiinirakenteisiin keskittynyt Lumon on merkittävä yritys Euroopan ja Pohjois-Amerikan parveke- ja terassimarkkinoilla. Tytäryhtiöitä on Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Espanjassa, Saksassa, Sveitsissä ja Kanadassa. Yritysvierailumme alkoi yritysesittelyllä, nautimme pientä purtavaa ja pääsimme tehdaskierrokselle.

 

5.8.2016 klo 16-20 KPL-Vimpeli - pesäpallo-ottelu

Iltaamme isännöi KPL:n toiminnanjohtaja, joka kertoi ennen peliä KPL:n tuoreimmat kuulumiset. Nautimme ruoka- ja juomatarjoilusta Kopla-klubilla ja seurasimme jännittävää KPL-ViVe -superpesisottelua, mikä päättyi Vimpelille 2s-1.
 

28.5.2016 klo 10-16 Linturetki Ulko-Tammioon Arktika-aluksella, Virolahti

Risteilimme ja tutustuimme upean Ulko-Tammion luontoon. Retkellä oli mukana myös lintuopas. Arktika-aluksella nautittiin keittolounas ja kahvit. Aluksella oli myös mahdollisuus saunoa ja heittää talviturkit. Lintuoppaan mukaan kuulimme ainakin seuraavien lintujen laulua: Kultarinta, Viitakerttunen, Mustapääkerttu, Lehtokerttu, Peippo, Mustarastas, Pajulintu, Idänuunilintu, Peukaloinen ja Leppälintu. Lisäksi näimme lisäksi merimetsoja, merikotkan, meriharakoita, tukkakoskeloita sekä kyhmyjoutsenia.

 

7.3.2016 klo 17-20

Yritysvierailu: Wise Group Finland, Kotka

Miten Wise Group Finland on luonut menestyksekästä yritystoimintaa alueellemme ja päässyt Talouselämä-lehden vuoden 2015 kasvuyrityslistalle ainoana kymenlaaksolaisyrityksenä? Vierailun aikana varatoimitusjohtaja Harri Tenkanen johdatteli meitä Wise Group Finlandin kasvutarinaan. Mukana tapahtumassa oli myös Cursorin kuulumisia kertomassa yritysneuvoja Kristiina Kuparinen sekä TE-toimiston palveluesimies Anneli Buddas valottamassa TE-toimiston roolia urasuunnittelun tukena.

 

25.2.2016 klo 17-20

 Ajanhallinnan toinen näkökulma -koulutus, Kyamk, Kasarminmäen kampus Kouvola

”Mitä kuuluu? Kiirettä.” Missä kiire sijaitsee? Mikä on oma henkilökohtainen aikakäsityksemme? Mihin tämä käsitys vaikuttaa? Onko mahdollista muuttaa aikakäsitystään? Mihin se silloin vaikuttaa?

Tässä valmennuksessa tutustuimme kokemuksellisesti ajanhallintateemaan ja sovelsimme NLP-menetelmiä, joilla teimme näkyväksi aikakäsitystämme, haastoimme siihen liittyviä rajoituksia ja kokeilimme aikakäsitystämme vapauttavia menetelmiä.

 

4.10.2015 klo 13 alkaen

Arto Tolsa Aree Kotkassana

Järjestimme retken KTP-HIFK jalkapallo-otteluun aurinkoisena lokakuun sunnuntaina. Ennen Veikkausliigan ottelua oli VIP-tilaisuus ja -tarjoilu. Varsinainen Veikkausliigan ottelu alkoi klo 15.

 

5.9.2015 klo 15-00

Junnu Vainion yleinen sauna, Kajava II -risteilyalus, Ravintola Wanha Fiskari

Vuosikokous pidettiin ravintola Wanha Fiskarin kokoustilassa, josta kertoo myös Junnu Vainion kappale Yleisessä saunassa. Kymenlaakson Ekonomien 70-vuotisjuhlaa vietimme  Kotkassa saaristoristeilyllä ja ravintola Wanha Fiskarissa.

 

7.2.2015 klo 13 - 18

Kouvolan teatteri

Kymenlaakson Ekonomien juhlavuosi alkoi teatterinäytöksellä ja Suurella Sydämellä – hyväntekeväisyyspalvelun esittelyllä.

Katsoimme ensin "Työtä päin" näytöksen, jonka jälkeen jatkoimme tilaisuutta ruokailulla teatteriklubilla. Koordinaattorit Suurella Sydämellä -palvelusta ja Kouvolan teatterin näyttelijä Sami Kosola kertoivat, mitä Suurella Sydämellä tarkoittaa ja miten ekonomit voivat olla mukana auttamassa.

http://www.kouvolanteatteri.fi/fi/ohjelmisto/naytelmat/tyotapain

http://www.suurellasydamella.fi/ on nyt www.vapaaehtoistyo.fi

Katso ilmoittautumisohjeet.

 

Tapahtumat 2019

Kevätretki Valkmusan kansallispuistoon Pyhtäällä

Aika: Lauantai 18.5.2019 klo 10:00-13:00

Paikka:Valkmusan kansallispuisto, Suolinnantie, Pyhtää

(kokoontuminen Suolinnantien päässä olevalla Kananiemenharjun pysäköintialueella kansallispuiston itälaidalla; Valkmusan pysäköintialueille löytää  seuraamalla opasteita Pyhtäältä 170-tieltä)

 

LATAA PDF-KARTTAESITE SIVUN ALAREUNAN LINKISTÄ

Huom: Tällä sivulla oleva Google Maps-kartta näyttää vain Suolinnantien sijainnin, ei tapaamispaikkaa!

Tervetuloa Kymenlaakson Ekonomien keväiselle luontoretkelle Valkmusan kansallispuistoon!

Oppaanamme toimii koulutettu luonto- ja eräopas Kirsi Kallio Kikan Patikoista. Hän kertoo meille keväisestä luonnosta, linnuista ja Valkmusan kansallispuistosta.

 

Kävelyretkemme suuntautuu Moronvuoren päivätuvalle (matkan pituus noin 2 km suuntaansa), jossa on tulentekopaikka ja pihapiirissä kuivakäymälä. Matkan varrella poikkeamme Moronvuoren luolaan

.

Ota mukaan retkelle taskulamppu luolaa varten, kiikarit ja tarvitsemasi omat eväät nuotiohetkeä varten (esim. omaa paistettavaa makkaraa ja lämmintä juotavaa). Kymenlaakson Ekonomit tarjoaa pienen määrän makkaraa kaikille osallistujille. Suomen kevätsää on oikukas, joten varaudu asianmukaisella pukeutumisella, hyvillä jalkineilla ja ota halutessasi mukaan istuinalusta ruokailua varten nuotion äärellä.

Tilaisuus on tarkoitettu Kymenlaakson Ekonomit ry:n jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen, kumppaneilleen ja ystävilleen. Myös muiden ekonomiyhdistysten jäsenet ovat ystävineen lämpimästi tervetulleita. Toivomme myös, että otat mukaan tuntemiasi ekonomeja, jotka eivät vielä ole mukana yhdistyksemme toiminnassa! Lisääthän jäsensivuilla ilmoittautuessasi ilmoittautumislomakkeeseen itsesi lisäksi kaikki muut osallistujat.

Tilaisuus maksaa kaikille osallistujille 5 euroa/henkilö.

Varaa reilusti aikaa tulomatkaan Suolinnantien kokoontumispaikalle, sillä keväällä tiestö saattaa olla huonossa kunnossa. Jos et ehdi ajoissa paikalla, soita Anne Fransakselle (+358451305757), jotta tiedämme odottaa Sinua.

Huom: Retki ei sovellu pienille lapsille tai liikkumisrajoitteisille, koska liikumme metsäluonnossa.

 

Ilmoittautuminen tai osallistumisen peruminen on mahdollista ma 13.5.2019 klo 23:59 saakka. Aloita ilmoittautuminen alta - tarkemmat ohjeet ja rajoitukset ovat seuraavalla sivulla.

Lisätietoja:

Valkmusan kansallispuisto

http://www.luontoon.fi/valkmusa

https://www.visitkotkahamina.fi/nae-ja-koe/luonto/luontopolut/valkmusan-kansallispuisto-pyht%C3%A4%C3%A4

Valkmusan kansallispuiston esite (PDF):

http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/valkmusafin.pdf

Kikan patikat (eräopas Kirsi Kallio)

http://kikanpatikat.fi

 

Rohkeus ja kehtaaminen -työpaja

Kouluttajana toimii Suomen Ekonomeilta uravalmentaja, kehityspäällikkö Arja Parpala

Ajankohta: ti 27.8.2019 alkaen klo 16.30 – n 19.00

Paikka: Kotka, Sokos Hotel Seurahuone, Albatrossi 3 

Ohjelma

o klo 16.30 Ilmoittautuminen ja pientä syötävää

o klo 17.00 Työpajatyöskentely

o noin klo 19.00 Tilaisuus päättyy

 

- Viimeinen ilmoittautumispäivä 22.8. (ilmoittautumislinkki avautuu 11.8.)

- Tilaisuus on maksuton

-Tilaisuus on avoin kaikille ekonomeille.

 

Tavoite: Kasvattaa itsetuntemusta ja rohkeutta tuoda oma paras esiin.

Kuka olen? Kannustanko vai nujerranko itseäni? Miten haluan kehittyä ihmisenä?

Ympäristön paineet ja omat negatiiviset ajattelumallit saavat meidät helposti pienentämään itseämme.  Alamme pitää ajatuksiamme tosina, emmekä kehtaa olla oma paras itsemme. Jokainen meistä on kuitenkin ainutlaatuinen ja hyvä juuri sellaisena kuin on. Tule mukaan murtamaan haitallisia ajattelumallejasi ja löytämään uutta voimaa itsestäsi.

Työpajan fasilitoi uravalmentaja Arja Parpala Suomen Ekonomeista. Arja luottaa ihmisen kykyyn kehittyä ja olla päivä päivältä enemmän oma itsensä. Arja on toiminut vaativissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä kansainvälisissä yrityksissä, kouluttanut ja valmentanut erityisesti esimiehiä ja yrittäjiä sekä toimii itsekin yrittäjänä. Arja on KTM, Certified Business Coach ACC ja NLP Trainer IANLP.

 

 


 

Tervetuloa Kymenlaakson Ekonomien mukana tutustumaan HaminaKotkan satamaan Kotkan Mussalossa torstaina 10.10.2019!

 

OHJELMA

16:00 Kokoontuminen Kotkansaaren linja-autoasemalla (Puutarhakatu 16, 48100 Kotka)

16:10 Lähtö yhteiskuljetuksella HaminaKotkan satamaan Mussaloon

16:30 Saapuminen satama-alueelle

16:40 Sataman toimintojen esittely ja kierros satamassa, myyntipäällikkö Ville Kuitunen

n. 18:30 Vierailu päättyy, minkä jälkeen paluukuljetus Kotkan linja-autoasemalle

 

Kuten arvata saattaa, satama sijaitsee meren rannalla, jossa tuulee aina. Varustauduthan siis säänmukaisella vaatetuksella.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille Suomen Ekonomien jäsenille. Osallistujamäärä on enintään 25 henkilöä, joten ilmoittaudu heti.

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy ma 07.10.2019 klo 16:00.Ilmoittautuminen Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta.Lisätietoja ja ilmoittautuminen päättyy 7.10.

 

 Tervetuloa lämpimästi mukaan!

 

 

Tutustuminen Kouvolan Prisma-hypermarketiin

 

Järjestämme ainutlaatuisen vierailun Kouvolan Prisma-hypermarketiin tiistaina 29.10.2019 alkaen klo 16:20. Vierailun aikana saamme tietoa S-ryhmästä organisaationa ja Kouvolan sekä Kotkan Prismojen yritysvastuullisesta toiminnasta.

Tilaisuuden isäntänä toimii Kouvolan ja Kotkan Prismojen johtaja Jari Klaus.

AIKATAULU

16:20 Kokoontuminen Kouvolan Prisman Info-pisteellä (tässä linkissä olevassa pohjakuvassa Info-piste on kuvan oikeassa alareunassa punavalkoisen SISÄÄN-kolmion oikealla puolella)

16:30 Tilaisuuden isäntä Jari Klaus ottaa meidät vastaan ja aloittaa vierailun

18:30 Tilaisuus päättyy

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille Suomen Ekonomien jäsenille.

Kouvolan Prismakeskuksen pihalla on maksuton pysäköinti.

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy to 24.10.2019 klo 22:00.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen päättyy 24.10.

 

 

 

Alustavaa tietoa vuoden 2020 tapahtumista

 

Kevät:

23.1.2020 Kotkassa: Hyvinvointikoulutus Mielen Melodiat Oy, Mari Ravattinen (järjestäjä Kymenlaakson Ekonomit)

11.2.2020 Kouvolassa: Yritysvierailu TeliaCygatelle (järjestäjä Kymenlaakson Ekonomit)


Syksy:


17.9.2020 URSUS stressi ja resilienssivalmennus, Kouvola (järjestäjä Suomen Ekonomit)

 

To 11.4. Robotiikka työelämän muutosilmiönä, myös tietotyössä

Aika: Torstai 11.4.2019 klo 17:00-19:00

Paikka: Kokoustila, pohjakerros, Tornatorintie 3, 48100 Kotka

Tervetuloa Kymenlaakson Ekonomien tilaisuuteen Kotkaan!

Saamme vieraaksemme MOST Digital -yrityksen perustajaosakkaan ja toimitusjohtajan Olli Ainasvuoren. Hänen esityksensä aihe on "Robotiikka työelämän muutosilmiönä, myös tietotyössä".

Olli Ainasvuorella on yli 15 vuoden kokemus vaativista asiantuntija- ja johtamistehtävistä taloushallinnon, konsultoinnin ja tilintarkastuksen liiketoiminta-alueilla. Ollilla on syvällinen osaaminen strategioista, prosesseista ja toimintamalleista sekä ICT-kehittämisestä. Ollin viimeaikaisiin tehtäviin ovat kuuluneet mm. liiketoimintamallien suunnittelu, talouden analytiikka sekä ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen prosessien automatisoinnissa.

Aikataulu

17:00 Kokoontuminen, tarjolla kahvia ja pientä purtavaa

17:30 Esitys alkaa

18:30 Yleisön kysymykset ja kommentit

19:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on varattu Kymenlaakson Ekonomit ry:n tai muiden ekonomiyhdistysten jäsenille. Liput tilaisuuteen maksavat 5 euroa Kymenlaakson Ekonomit ry:n jäsenille ja 10 euroa muiden ekonomiyhdistysten jäsenille.

Ilmoittautuminen tai osallistumisen peruminen on mahdollista ma 8.4.2019 klo 23:59 saakka.https://tapahtumat.ekonomit.fi/robotiikka2019

 

 

Ke  6.3.Oikeus Unelmiin: yritystarina, elämänhallinnan vinkkejä ja yhdessäoloa

6.3. klo 17:00-19:00 Paikka: Levelup Startup Accelerator, Datariina 2. krs, Heikinkatu 7, Kotka

Tule mukaan Kymenlaakson Ekonomien Afterwork-tilaisuuteen Kymenlaakson yrityskiihdyttämöön! Tarjolla on huikea Petronella Grahnin yritystarina, elämänhallinnan vinkkejä sekä keskustelua, viiniä ja purtavaa. Pyhtääläisen kuuden lapsen äidin Petronellan yritys valittiin kaksi kertaa vuonna 2018 Startup100 -listauksen Suomen kuumimmaksi startupiksi.

Tilaisuus on tarkoitettu Kymenlaakson Ekonomit ry:n jäsenille.

 


 

Ti 29.1.2019 Finlandia 2018 -voittaja Seppo Aallon luento

Kymenlaakson Ekonomeilla on ilo ja kunnia saada vieraakseen tietokirjallisuuden Finlandia 2018 -palkinnon kirjallaan Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918 voittanut filosofian tohtori Seppo Aalto Helsingistä.

Luvassa on mielenkiintoinen ja Suomen historian synkkiä aikoja valottava ilta. Seppo Aalto signeeraa tilauksessa voittoisan kirjansa kaikille sen mukaansa ottaneille, joten kipin kapin kirjakaupoille!

Aika:     tiistai 29.1.2019 klo 1719
Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Marjoniemi, Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola

Tilaisuus on suunnattu ekonomiyhdistysten jäsenille ja heidän aveceillleen. Kymenlaakson Ekonomit ry:n jäsenille tilaisuus on maksuton, hinta aveceille ja muiden ekonomiyhdistysten jäsenille on 15 euroa.

Ilmoittautumiset viimeistään 22.1.2019 klo 9 Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta: https://tapahtumat.ekonomit.fi/event/x5Ga6

Ohjelma

17.00 Salaattibuffet
17.30 Punainen ja valkoinen terrori Kymenlaaksossa, kirjailija Seppo Aalto
18.30 Yleisön kysymykset ja kommentit
19.00 Tilaisuus päättyy

Aallon esityksen aihe on Punainen ja valkoinen terrori Kymenlaaksossa. Aalto kertoo siitä, miten muuttuva maailmantilanne ja sisällissota johtivat Kuusankosken ja Pohjois-Kymenlaakson tehtaiden työläiset ja johtajat vastakkain ja miten väkivalta riistäytyi käsistä puolin ja toisin. Hän kertoo, mitä tapahtui Kuusankoskella, Kouvolassa ja entisen Kymin, nykyisen Karhulan alueella. Aalto tuo tapahtuneen esiin rehellisesti, mutta tuomitsematta, ja liittää sen nykyajan uhkakuviin.

Taustatietoa Seppo Aallosta ja hänen uusimmasta kirjastaan

Seppo Aalto on syntyisin Kuusankoskelta ja hänen isänsä työskenteli Kymintehtailla kirvesmiehenä. Aalto on hoitanut Suomen historian professuuria Helsingin yliopistolla ja toiminut mm. Suomen Akatemian tutkijana ennen eläkkeelle jäämistään. Hän on erikoistunut 1500–1600-luvun Suomen historiaan ja kirjoittanut useita historiateoksia.

Lisätietoja kirjailija Seppo Aallosta ja hänen kirjastaan:

Perjantai 2.11.2018 vuosikokous ja teatteri-ilta Kouvolassa


Kymenlaakson Ekonomit ry:n vuosikokous järjestetään vuorovuosina Kotkassa ja Kouvolassa. Nyt vuorossa oli Kouvola ja komediallinen teatteri-ilta!

Lipun hinta oli jäsenille 10 euroa. Kokous oli tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. Kokousaineistot lähetetään jäsenille lähempänä kokousajankohtaa.

Ohjelma


Klo 14.55 bussikuljetus Kotkan linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta. Kyytiin pääsi myös

  • Karhulan linja-autosemalta klo 15.10
  • hotelli Leikarilla klo 15.15 ja
  • Keltakankaan ABC:llä klo 15.35.

Klo 16 alkumaljat Juhlatalo Kaskun Tarinatuvassa, Salpausseläntie 40, 45100 Kouvola.

klo 16.15 alkoi Kymenlaakson Ekonomit ry:n vuosikokous. 

Klo 17.30 salaattibuffet viinilasillisen kera ja jälkiruokakahvit

Klo 18.30 siirtyminen Kouvolan teatteriin.

Klo 19 Miehen kylkiluu -komedia, täynnä rakkautta ja intohimoa! Väliajalla tarjolla kahvit/tee ja leivos. 

Klo 21.20  bussikuljetus Kotkaan ajaen saamaa reittiä kuin tulomatkallakin.
 

Tervetuloa kokoukseen!

Tervetuloa Kymenlaakson Ekonomien mukana tutustumaan HaminaKotkan satamaan Kotkan Mussalossa torstaina 10.10.2019!

 

OHJELMA

16:00 Kokoontuminen Kotkansaaren linja-autoasemalla (Puutarhakatu 16, 48100 Kotka)

16:10 Lähtö yhteiskuljetuksella HaminaKotkan satamaan Mussaloon

16:30 Saapuminen satama-alueelle

16:40 Sataman toimintojen esittely ja kierros satamassa, myyntipäällikkö Ville Kuitunen

n. 18:30 Vierailu päättyy, minkä jälkeen paluukuljetus Kotkan linja-autoasemalle

 

Kuten arvata saattaa, satama sijaitsee meren rannalla, jossa tuulee aina. Varustauduthan siis säänmukaisella vaatetuksella.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille Suomen Ekonomien jäsenille. Osallistujamäärä on enintään 25 henkilöä, joten ilmoittaudu heti.

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy ma 07.10.2019 klo 16:00.Ilmoittautuminen Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta.Lisätietoja ja ilmoittautuminen päättyy 7.10.

 

 Tervetuloa lämpimästi mukaan!

 

 

Tutustuminen Kouvolan Prisma-hypermarketiin

 

Järjestämme ainutlaatuisen vierailun Kouvolan Prisma-hypermarketiin tiistaina 29.10.2019 alkaen klo 16:20. Vierailun aikana saamme tietoa S-ryhmästä organisaationa ja Kouvolan sekä Kotkan Prismojen yritysvastuullisesta toiminnasta.

Tilaisuuden isäntänä toimii Kouvolan ja Kotkan Prismojen johtaja Jari Klaus.

AIKATAULU

16:20 Kokoontuminen Kouvolan Prisman Info-pisteellä (tässä linkissä olevassa pohjakuvassa Info-piste on kuvan oikeassa alareunassa punavalkoisen SISÄÄN-kolmion oikealla puolella)

16:30 Tilaisuuden isäntä Jari Klaus ottaa meidät vastaan ja aloittaa vierailun

18:30 Tilaisuus päättyy

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille Suomen Ekonomien jäsenille.

Kouvolan Prismakeskuksen pihalla on maksuton pysäköinti.

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy to 24.10.2019 klo 22:00.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen päättyy 24.10.