Hallitus 2020


Puheenjohtajan tervehdys vuodelle 2020

 

Tervehdys ekonomi-kollegat!

Toivotan jäsenillemme menestyksekästä vuotta 2020 ja rohkeaa asennetta uudenlaisen tulevaisuuden luomiseksi!

Tämä vuosi on Kymenlaakson Ekonomien 75. toimintavuosi. Syksyllä juhlimme toimintavuotta vuosikokouksen yhteydessä.

Vuosi pyörähtää käyntiin pohtimalla, miten voimme paremmin hyödyntää omaa luovuuttamme ja piilossa olevia voimavaroja. Rohkeuden ja hyvän itsetunnon avulla on mahdollista luoda uudenlainen asenne kohdata työelämän antamat mahdollisuudet.

Kuluvana vuonna järjestämme valmennusten lisäksi ainutlaatuisia yritysvierailuja. Tapahtumissa on oivallinen tilaisuus kohdata tuttuja ekonomi-kollegoita ja tutustua uusiin ekonomeihin. Alkuvuoden valmennuksen lisäksi syyspuolella on innostava valmennus, jossa keskitymme siihen, miten keho ja mieli reagoivat haastavissa tilanteissa ja miten voimme vahvistaa henkistä suorituskykyämme. Tämä valmennus koostuu neljästä tieteellisesti tutkitusta osa alueesta: muutosprosessin psykologia ja muutoksen läpivieminen, stressinhallinta ja resilienssi, itsensä johtaminen ja aikaansaamisen lisääminen sekä henkinen suorituskyky.

Vuoden tuleviin tapahtumiin pääset tutustumaan uutiskirjeessä, yhdistyksen nettisivulla sekä facebookissa ja ilmoittautumaan näissä välineissä jaetun linkin kautta. Kaikki paikallistapahtumat tulevat myös Suomen Ekonomien tapahtumakalenteriin, joten seuraa tapahtumakalenteria ja ole kuulolla. Suomen Ekonomein tapahtumakalenterin kautta pääset myös ilmoittautumaan muiden yhdistysten avoimiin tapahtumiin ja ilmaisiin webinaareihin.

Ottakaamme kaikki hyöty irti jäsenyydestämme ja käyttäkäämme myös Suomen Ekonomein uravalmentajien, työsuhdelakimiesten ja muiden asiantuntijoiden tarjoamia palveluita hyödyksemme. Suomen Ekonomien koulutustilaisuudet ja asiantuntijat ovat meitä jäseniä varten!

Ole kuulolla ja tule rohkeasti mukaan tapahtumiin ja kohtaamisiin!

Marjo Heiskanen

hallituksen puheenjohtaja


Marjo Heiskanen

Puheenjohtaja ja liittokokousedustaja

Työskentelen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, Kotkan kampuksella hallinnon suunnittelijana.

Ekonomiksi valmistuin Lappeenrannan teknillisestä yliopistoista vuonna 2010. Pääaineena oli johtaminen ja organisaatot sivuaineena juridiikka ja kasvatustiede.

Kymenlaakson Ekonomien hallituksessa aloitin vuoden 2016 alussa tapahtuma- ja yritysvierailuvastaavana. Nyt aloitan uudella innolla neljättä vuotta yhdistyksemme puheenjohtajana.

 

 


Jiri Jyrkiäinen

Varapuheenjohtaja

Olen Jiri Jyrkiäinen ja toista kautta Kymenlaakson ekonomien varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Olen alkaneella kaudella hallituksen ainoa miesjäsen. Vastaan jäsenkyselyn toteuttamisesta ja olen mukana jäsentapahtumien järjestelyssä. Olen Helsingin kauppakorkeakoulun kasvatti, mutta syntyisin Tampereelta. Olen opiskellut, asunut ja työskennellyt eri tehtävissä Kiinassa yhteensä viidentoista vuoden ajan. Minulle on kertynyt pitkä kokemus hallitustyöskentelystä Pekingin suomalaisessa kauppayhdistyksessä. Olen myös Kymenlaakson Itä-Aasian kaupan kilta ry:n varapuheenjohtaja. Työelämässä etsin tällä hetkellä uusia haasteita.

Hallitustyöskentelyssä katson asioita eri kanteilta ja pyrin huomioimaan kaikkien jäsenten tarpeet, olivatpa he opiskelijoita, työssäkäyviä, eläkeläisiä tai työttömiä. Tavoitamme jäsenet
koulutustilaisuuksissa ja muissa tapahtumissa sekä hyvin hoidetulla viestinnällä. Yhteistyö Suomen Ekonomien kanssa sujuu hyvin ja saamme sieltä ammattitaitoista tukea aina, kun tarvitsemme.

Hellapoliisia ei tarttunut maailmalta mukaan, eikä sellaista ole vielä(kään) löytynyt Kouvolasta, joten seikkailen poikamiehenä. Vapaa-ajallani harrastan kuntopyöräilyä Kouvolaa ympäröivillä
pikkuteillä ja talvisin lumenluontia omakotitalon pihalla. Pidän ruoanlaitosta ja luen mielelläni maailmanmenosta suomalaisista ja kansainvälisistä lähteistä niin verkossa kuin paperillakin ja
kirjastossakin käyn. Puuhastelen myös kotiautomaation ja erilaisten elektronisten vempaimien parissa.
 


Kati Kälviäinen

Sihteeri

Olen Kati Kälviäinen, laskentaekonomi Pyhtäältä. Toinen toimintakauteni Kymenlaakson Ekonomien hallituksessa on käynnistymässä, vastuualueena sihteerin tehtävät. Syntyjään olen kotkalainen; kouluvuosien jälkeen opiskelin Jyväskylän Yliopistossa KTM:ksi laskentatoimen linjalta. Mukaan tarttui annokset markkinointia, tietojärjestelmiä, kauppaoikeutta ja montaa muuta myöhemmin tarvittua oppia. Jyväskylän, Lahden ja Heinolan kautta koti löytyi ”paluumuuttajana” Pyhtäältä 2002. Perheeseen kuuluvat mies ja teinityttäret. Vapaa-ajalla kiinnostuksen kohteita ovat yleisurheilu (Pyhtään Yrityksen seuratoiminta) ja tunnustan olevani kirjaston suurkuluttaja. Haaveisiin kuuluu – ikuisen terveellisemmän elämäntavan aloituksen lisäksi – jatko-opintojen käynnistäminen uudelleen.

Työskentelen talous- ja palkkapalveluita tuottavassa Sarastia Oy:ssä talouspalveluista vastaavana liiketoimintajohtajana. Jotta työ ei vie aivan mukaan, ekonomitoiminta tuo mukavaa vaihtelua. Suosittelen lämpimästi tulemaan mukaan mukaviin tapahtumiin virkistymään ja tutustumaan muihin alueen ekonomeihin!


Heidi Koski

Rahastonhoitaja

Tervehdys! Nimeni on Heidi Koski ja asun Kotkassa, mutta töideni puolesta liikun sujuvasti ympäri Kymenlaaksoa ja sen ulkopuolellakin. Alkamassa on kolmas kauteni Kymenlaakson Ekonomien hallituksessa. Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2015 tietojohtamisen maisteriohjelmasta Lappeenrannasta, missä opintoni olivat mielenkiintoinen yhdistelmä kauppatieteitä, tuotantotaloutta sekä tietotekniikkaa.  

Olen työskennellyt tilintarkastuksen parissa pian neljä vuotta, nykyisin KPMG:llä. Kokemusta on kertynyt tämän lisäksi kymmenisen vuotta teollisuuden taloushallinnon parissa. Nykyisessä työssäni minua viehättää erityisesti upea mahdollisuus seurata paikkakunnan yrityselämää näköalapaikalta. Täällä Kymenlaaksossa on valtavasti rohkeita, innovatiivisia yrittäjiä! 

Vapaa-ajallani pyrin pitämään tasapainoa kaikkien mielenkiinnonkohteideni kesken. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat liikunta monissa eri muodoissaan, matkustelu, musiikki ja tietenkin läheisteni kanssa vietetty aika. Perheeseeni kuuluvat kolme tytärtä, mies sekä koira.

Olen herkästi innostuva ja helposti houkuteltavissa lähes mihin vaan, ja vaikka aika ajoin koenkin ajankäytön ongelmia, olen saanut hienoja kokemuksia ja upeita uusia ihmisiä elämääni. Tätä odotan hallituksen jäsenenä myös alkavalta hallituskaudelta!

Toivotan omalta osaltani kaikki mukaan tapahtumiimme!

 

 


Erna Gronow

Viestintävastaava

Tämä on toinen kauteni hallituksessa. Roolinani on hoitaa viestinnän asioita, yhdessä toisen viestintävastaavan kanssa. Tavoitteena on houkutella enemmän Kymenlaakson ekonomeja mukaan toimintaan!

Työskentelen Kotkassa XAMK ammattikorkeakoululla Yritysverstaan vetäjänä, jossa opiskelijat ovat mukana yritysten tuote- ja palvelukehitysprojekteissa. Alunperin olen KTM Helsingin kauppakorkeakoulusta (nykyisestä Aallosta), pääaineena kansainvälinen liiketoiminta. Olen toiminut urani varrella vaihtelevissa tehtävissä, business controllerista markkinointi- ja myyntipäällikköön. Puhun useampaa kieltä ja omaan kokemusta myös ulkomailla työskentelystä.

Asun Kotkansaarella. Perheeseeni kuuluvat mies, aikuinen lapsi ja kaksi koululaista. Vapaa-ajalla harrastan kirjallisuutta, museokäyntejä, kuntosalilla jumppailua,uimahallissa polskimista sekä hyvää ruokaa ja viiniä.

 

Mervi Palmu

Jäsenvastaava

Olen syntyperäinen kouvolalainen, naimisissa ja kahden aikuisen lapsen äiti. Valmistuin KTM:ksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2003, laskentatoimi pääaineena. Työskentelen Kouvolan kaupungilla henkilöstön kehittämispäällikkönä.

Aloitan uutena hallitustyöskentelyn Kymenlaakson ekonomeissa. Vapaa-ajalla tykkään puuhastella mökillä, liikkua ja opiskella. Matkustelu on myös mieluista puuhaa. Verkostoituminen on päivän sana. Itse haluan verkostoitua kymenlaaksolaisten ekonomien kanssa.

Nähdään Kymenlaakson Ekonomien tilaisuuksissa!

 


Anne Fransas

Viestintävastaava

Toimin toista kauttani Kymenlaakson Ekonomien hallituksessa ja vastaan viestinnästä yhdessä Ernan kanssa.

Valmistuin ekonomiksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2011. Pääaineena minulla oli tietojohtaminen.

Olen toiminut kehittämistehtävissä, projektipäällikkönä ja asiantuntijana Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa (nyk. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu) ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:ssä. Minulla on vahva 16 vuoden kokemus EU-hankkeiden parissa työskentelystä. Olen työskennellyt kansainvälisissä merenkulun turvallisuuteen, logistiikkaan, Venäjän kauppaan ja yritysten verkostoitumiseen liittyvissä hankkeissa.

Asun Kotkan Mussalossa, olen naimisissa ja minulla on kaksi aikuista lasta. Vapaa-ajallani ulkoilen paljon ja teen pitkiä lenkkejä kääpiövillakoiramme Tepsun kanssa. Kesällä käyn veneilemässä Kotkan saaristossa ja välillä kauempanakin. Pidän myös pyöräilemisestä ja heti, kun lumet sulavat, työmatkat taittuvatkin polkupyörällä. Lisäksi käyn säännöllisesti ryhmäliikuntatunneilla ja joogassa muutaman kerran viikossa. Pidän myös matkustamisesta, eri kaupunkikohteissa ja Italiassa on tullut käytyä useamman kerran.

Odotan innolla uusia tapahtumia, koulutuksia ja kohtaamisia kanssanne!

Tervetuloa mukaan!

 


Sanna Niemelä 

Tapahtumavastaava

Hei, olen Sanna Niemelä, Helsingin kauppakorkeakoulusta v. 2000 valmistunut International BBA sekä Svenska Handelshögskolanin puolelta KTM v. 2001. Asun Kouvolassa, ja toimin tällä yrittäjänä omassa yrityksessäni Essenti Oy. Olen myös yhteistyökumppanini kanssa InChange-muutosvalmennusyrityksessä sekä lisäksi monissa erilaisissa yhteistyöverkostoissa, mm. BCI Business Coaching Institute. Työhöni kuuluvat pääosin erilaiset yritysvalmennukset – yksilöille, ryhmille ja tiimeille sekä laajemmin koko organisaatioille verkostoni kautta. Nyt 2020 olen ensimmäistä vuotta Ekonomien hallituksen toiminnassa mukana.

Työelämän taustani on vientiteollisuusyritysten sisäisen laskennan puolelta, joten numerotaitoa sekä kansainvälistä kokemustakin löytyy. Suurimmat kiinnostuksen aiheeni tällä hetkellä ovat muutostilanteet, uuden ajan organisaatiot ja ryhmäohjautuvuus, empatian ja tunnetaitojen kehittäminen, valmentava johtajuus sekä Developmental Coaching, jolla tarkoitan ajattelutavan kasvua ja kehittymistä. Vapaa-aikani kuluu pääsääntöisesti perheeni (2 kouluikäistä lasta) kanssa.

Odotan innolla kohtaamisia muiden ekonomien kanssa! Lämpimästi tervetuloa ekonomitilaisuuksiin mukaan!

 

 

 

Puheenjohtaja/

Liittokokousedustaja

Marjo Heiskanen

Varapuheenjohtaja

Jiri Jyrkiäinen

Sihteeri

Kati Kälviäinen

Rahastonhoitaja

Heidi Koski

Viestintävastaavat

Erna Gronow

Anne Fransas

Jäsenvastaava

Mervi Palmu

Tapahtumavastaava

Sanna Niemelä