Hallitus 2019


Puheenjohtajan tervehdys vuodelle 2019

 

Tervehdys ekonomi-kollegat!

Toivotan kaikille jäsenille reipasta vuotta 2019!

Meitä on taas hallituksessa innostunut porukka miettimässä yhteisiä kohtaamisia.  Tsemppiä hallituksen jäsenille tässä tehtävässä!

Tänä vuonna Suomen Ekonomit keskittää strategiansa mukaisesti voimiaan uudistumiseen ja elinvoimaisuuden parantamiseen. ”Vapauta potentiaalisi” kehottaa meitä järjestötoiminnan kehittämiseen. 

Jäsenmäärä on valtakunnallisesti laskusuunnassa ja näin ollen jäsenhankintaan tullaan panostamaan entistä voimakkaammin, tästä esimerkkinä uudistetut jäsenkriteerit.  Kymenlaakson yhdistyksemme jäsenmäärässä ei ole vielä tapahtunut dramaattista muutosta.

Tapahtumia järjestämme entiseen tapaan. Suunnitteilla on mm. mielenkiintoisia yritysvierailuita. Syyskuussa tarjolla on ilmainen koulutilaisuus Fluent - sujuva (työ)elämä. Työn muuttuminen vaatii meiltä entistä enemmän ketteryyttä, sopeutumista ja rohkeutta muuttua ja muuttaa toimintatapoja. Tarjolle tulevassa koulutuksessa työtä ja elämää pohditaan uudesta näkökulmasta erityisesti kasvun, uudistumisen ja jatkuvan kehittymisen näkökulmasta.

Suomen Ekonomein tarjoamia ilmaisia koulutustilaisuuksia maakunnissa on karsittu, siksi kannustan Sinua osallistumaan ja tutustumaan liiton järjestämiin mielenkiintoisiin, ilmaisiin webinaareihin ja maksullisiin koulutustilaisuuksiin. Ottakaamme kaikki hyöty irti jäsenyydestämme ja käyttäkäämme myös Suomen Ekonomein uravalmentajien, työsuhdelakimiesten ja muiden asiantuntijoiden tarjoamia palveluita hyödyksemme tässä muuttuvassa työelämässä. Suomen Ekonomien asiantuntijat ovat meitä jäseniä varten! Tulevista tapahtumista ilmoitamme uutiskirjeessä ja facebookissa, ole kuulolla.

Kuluvan vuoden aikana tullaan keskustelemaan myös jäsenyyden uusista muodoista. Mitä tarkoittaa suorajäsenyys ja mitä se mahdollisesti tulisi tarkoittamaan paikallisyhdistysten toiminnassa. Luvassa on varmasti mielenkiintoista keskustela aiheesta.  Jäsenyysmallia pohtii syysliittokokouksen asettama työryhmä.

Arvoisa ekonomi-kollega tule mukaan verkostoitumaan – tehdään tästä yhdessä mielenkiitoinen vuosi!

Marjo Heiskanen
hallituksen puheenjohtaja 


Tullaan tutuiksi 

 

Hallituksen jäsenet esittäytyvät ja kertovat taustoistaan. Tule tutustumaan meihin lähemmin – nähdään tulevissa tapahtumissa!

Hallituksen 2019 jäsenet kokoontuivat ensimmäistä kertaa tammikuussa 2019 Kotkassa

 


Marjo Heiskanen

Puheenjohtaja ja liittokokousedustaja

Työskentelen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa hallinnon suunnittelijana. Seuraan korkeakoulukentällä tapahtuvia muutoksia ja olen hallinnollisten asioiden vinkkelistä katsottuna hyvällä näköalapaikalla, saan tehdä työtä innostavien työkavereiden kanssa. Yhteistyö, johon kuulun, on energisoivaa ja kannustavaa!  Työpäiväni koostuu pääasiassa hallinnollisten asioiden koordinoinnista, suunnittelusta ja valmistelusta.

Ekonomiksi valmistuin Lappeenrannan teknillisestä yliopistoista vuonna 2010.  Pääaineena oli johtaminen ja organisaatot sivuaineena juridiikka ja kasvatustiede.

Kymenlaakson Ekonomien hallituksessa aloitin vuoden 2016 alussa tapahtuma- ja yritysvierailuvastaavana. Nyt aloitan kolmatta vuottani yhdistyksemme puheenjohtajana. Koen tämän toiminnan antoisaksi!

 

 


Jiri Jyrkiäinen

Varapuheenjohtaja

Olen Jiri Jyrkiäinen ja toista kautta Kymenlaakson ekonomien varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Olen alkaneella kaudella hallituksen ainoa miesjäsen. Vastaan jäsenkyselyn toteuttamisesta ja olen mukana jäsentapahtumien järjestelyssä. Olen Helsingin kauppakorkeakoulun kasvatti, mutta syntyisin Tampereelta. Olen opiskellut, asunut ja työskennellyt eri tehtävissä Kiinassa yhteensä viidentoista vuoden ajan. Minulle on kertynyt pitkä kokemus hallitustyöskentelystä Pekingin suomalaisessa kauppayhdistyksessä. Olen myös Kymenlaakson Itä-Aasian kaupan kilta ry:n varapuheenjohtaja. Työelämässä etsin tällä hetkellä uusia haasteita.

Hallitustyöskentelyssä katson asioita eri kanteilta ja pyrin huomioimaan kaikkien jäsenten tarpeet, olivatpa he opiskelijoita, työssäkäyviä, eläkeläisiä tai työttömiä. Tavoitamme jäsenet
koulutustilaisuuksissa ja muissa tapahtumissa sekä hyvin hoidetulla viestinnällä. Yhteistyö Suomen Ekonomien kanssa sujuu hyvin ja saamme sieltä ammattitaitoista tukea aina, kun tarvitsemme.

Hellapoliisia ei tarttunut maailmalta mukaan, eikä sellaista ole vielä(kään) löytynyt Kouvolasta, joten seikkailen poikamiehenä. Vapaa-ajallani harrastan kuntopyöräilyä Kouvolaa ympäröivillä
pikkuteillä ja talvisin lumenluontia omakotitalon pihalla. Pidän ruoanlaitosta ja luen mielelläni maailmanmenosta suomalaisista ja kansainvälisistä lähteistä niin verkossa kuin paperillakin ja
kirjastossakin käyn. Puuhastelen myös kotiautomaation ja erilaisten elektronisten vempaimien parissa.
 


Kati Kälviäinen

Sihteeri

Olen Kati Kälviäinen, laskentaekonomi Pyhtäältä. Aloitan nyt ensimmäistä kauttani Kymenlaakson Ekonomien hallituksessa, jossa vastaan sihteerin tehtävistä. Kotkan kouluvuosien jälkeen opiskelin Jyväskylän Yliopistossa KTM:ksi laskentatoimen linjalta. Mukaan tarttui annokset markkinointia, tietojärjestelmiä, kauppaoikeutta ja montaa muuta myöhemmin tarvittua oppia. Jyväskylän, Lahden ja Heinolan kautta koti löytyi ”paluumuuttajana” Pyhtäältä 2002. Perheeseen kuuluvat mies, teinityttäret, sekä kissavanhus Albert. Vapaa-ajalla kiinnostuksen kohteita ovat yleisurheilu (olen mukana Pyhtään Yrityksen seuratoiminnassa) ja tunnustan olevani kirjaston suurkuluttaja. Haaveisiin kuuluu – ikuisen terveellisemmän elämäntavan aloituksen lisäksi – jatko-opintojen käynnistäminen uudelleen.

Olen työskennellyt Kunnan Taitoassa ja siihen fuusioidussa Seutulaskennassa vuodesta 2010. Tehtävänkuvat ovat vaihdelleet mukavaan tahtiin, eikä aika todellakaan ole käynyt pitkäksi. Nyt vastuullani on yhtiön oma talous ja hallinto. Kevät jatkuu vilkkaana, kun valmistelemme Taitoan ja KuntaPron fuusioitumista. Syntymässä on Suomen suurin julkisomisteinen Taha-palvelukeskus, Sarastia Oy, jossa otan toukokuulla vastaan taloushallinnon liiketoimintajohtajan tehtävät. Jotta työ ei vie täysin mennessään, halusin lähteä mukaan Kymenlaakson Ekonomien toimintaan. Olen aiemmin osallistunut yhteisiin tapahtumiin rivijäsenenä; suosittelen lämpimästi tulemaan mukaan mukaviin tapahtumiin virkistymään ja tutustumaan muihin alueen ekonomeihin!

 


Heidi Koski

Rahastonhoitaja

Olen reilu kolmekymppinen naimisissa oleva kolmen tyttären (ja yhden koira-pojan) äiti Kotkasta. Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Lappeenrannasta tietojohtamisen koulutusohjelmasta 2015. 

Työskentelen nykyään tilintarkastukseen parissa EY:llä (tunnetaan myös Ernst & Young Oy:nä). Kokemusta on kertynyt myös kymmenisen vuotta teollisuuden taloushallinnon parissa. Nykyisessä työssäni minua viehättää erityisesti upea mahdollisuus seurata paikkakunnan yrityselämää näköalapaikalta. Täällä Kymenlaaksossa on valtavasti rohkeita, innovatiivisia yrittäjiä! 

Vapaa-ajallani pyrin pitämään tasapainoa kaikkien mielenkiinnonkohteideni kesken. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat matkustelu, musiikki, liikunta monissa eri muodoissaan ja tietenkin läheisteni kanssa vietetty aika. 

Olen herkästi innostuva ja helposti houkuteltavissa lähes mihin vaan, ja vaikka aika ajoin koenkin ajankäytön ongelmia, olen pääsääntöisesti saanut hienoja kokemuksia ja upeita uusia ihmisiä elämääni. Tätä odotan näin uunituoreena hallituksen jäsenenä myös alkavalta hallituskaudelta!

Toivotan omalta osaltani kaikki mukaan tapahtumiimme!

 


Erna Gronow

Viestintävastaava

Tämä on ensimmäinen kauteni hallituksessa. Roolinani on hoitaa viestinnän asioita, vastuualueena varsinkin some ja verkkosivujen hallinta. Tavoitteena on houkutella enemmän Kymenlaakson ekonomeja mukaan toimintaan!

Työskentelen Kotkassa Cursorilla yrityskiihdyttämön vetäjänä. Alunperin olen KTM Helsingin kauppakorkeakoulusta (nykyisestä Aallosta), pääaineena kansainvälinen liiketoiminta. Olen toiminut urani varrella vaihtelevissa tehtävissä, business controllerista markkinointi- ja myyntipäällikköön. Puhun useampaa kieltä ja omaan kokemusta myös ulkomailla työskentelystä.

Asun Kotkansaarella. Perheeseeni kuuluvat mies, aikuinen lapsi ja kaksi koululaista. Vapaa-ajalla harrastan kirjallisuutta, museokäyntejä, kuntosalilla jumppailua,uimahallissa polskimista sekä hyvää ruokaa ja viiniä.

 

Mervi Palmu

Jäsenvastaava

Olen syntyperäinen kouvolalainen, naimisissa ja kahden aikuisen lapsen äiti. Valmistuin KTM:ksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2003, laskentatoimi pääaineena. Työskentelen Kouvolan kaupungilla henkilöstön kehittämispäällikkönä.

Aloitan uutena hallitustyöskentelyn Kymenlaakson ekonomeissa. Vapaa-ajalla tykkään puuhastella mökillä, liikkua ja opiskella. Matkustelu on myös mieluista puuhaa. Verkostoituminen on päivän sana. Itse haluan verkostoitua kymenlaaksolaisten ekonomien kanssa.

Nähdään Kymenlaakson Ekonomien tilaisuuksissa!

 


Anne Fransas

Viestintävastaava

Aloitan nyt ensimmäistä kauttani Kymenlaakson Ekonomien hallituksessa ja vastaan viestinnästä yhdessä Ernan kanssa.

Valmistuin ekonomiksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2011. Pääaineena minulla oli tietojohtaminen.

Olen toiminut kehittämistehtävissä, projektipäällikkönä ja asiantuntijana Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa (nyk. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu) ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:ssä. Minulla on vahva 16 vuoden kokemus EU-hankkeiden parissa työskentelystä. Olen työskennellyt kansainvälisissä merenkulun turvallisuuteen, logistiikkaan, Venäjän kauppaan ja yritysten verkostoitumiseen liittyvissä hankkeissa.

Asun Kotkan Mussalossa, olen naimisissa ja minulla on kaksi aikuista lasta. Vapaa-ajallani ulkoilen paljon ja teen pitkiä lenkkejä kääpiövillakoiramme Tepsun kanssa. Kesällä käyn veneilemässä Kotkan saaristossa ja välillä kauempanakin. Pidän myös pyöräilemisestä ja heti, kun lumet sulavat, työmatkat taittuvatkin polkupyörällä. Lisäksi käyn säännöllisesti ryhmäliikuntatunneilla ja joogassa muutaman kerran viikossa. Pidän myös matkustamisesta, eri kaupunkikohteissa ja Italiassa on tullut käytyä useamman kerran.

Odotan innolla uusia tapahtumia, koulutuksia ja kohtaamisia kanssanne!

Tervetuloa mukaan!

 

 

Puheenjohtaja/

Liittokokousedustaja

Marjo Heiskanen

Varapuheenjohtaja

Jiri Jyrkiäinen

Sihteeri

Kati Kälviäinen

Rahastonhoitaja

Heidi Koski

Viestintävastaavat

Erna Gronow

Anne Fransas

Jäsenvastaava

Mervi Palmu